Νέο τρόπο για να αποσπάσουν στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται πως βρήκαν επιτήδειοι που τηλεφωνούν ζητώντας πληροφορίες και αριθμούς τηλεφώνου.  Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί δύο άγνωστοι άνδρες, μιλώντας σπαστά αγγλικά, τηλεφώνησαν στο σταθερό τηλέφωνο Σκιαθιτη για δήθεν πρόβλημα στον υπολογιστή του.

Στην αρχή μίλησε ο πρώτος, που συστήθηκε ως υπάλληλος και δήλωσε ότι είναι υπάλληλος της Microsoft.  Με σπαστά αγγλικά ρωτούσε συνέχεια τον άντρα αν καταλαβαίνει αυτά που του λέει.

Ισχυρίστηκε πως ο υπολογιστής του έχει πρόβλημα, ρωτούσε αν τη στιγμή που μιλούσαν η συσκευή ήταν ανοιχτή και της ζήτησε να μεταβεί μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και να κάνει ρυθμίσεις στο ρούτερ.

Όταν του απάντησε, μιλώντας και ο ίδιος στα αγγλικά, ότι ο υπολογιστής του δεν έχει πρόβλημα, ούτε η γραμμή του στο internet, εκείνος επέμενε στην ερώτησή του για το αν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός.

Ο άντρας κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και του απάντησε ότι ο υπολογιστής είναι κλειστός και πως ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση σε αυτόν καθώς ανήκει σε άλλο μέλος της οικογένειάς του.

Τότε το τηλέφωνο σήκωσε άλλος άνδρας, ο οποίος μιλώντας επίσης σε σπαστά αγγλικά,  συστήθηκε ως James Edward, και δήλωσε ότι είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα.

Ο Σκιαθιτης επανέλαβε και σε αυτόν ότι ο υπολογιστής στο σπίτι ήταν κλειστός.  Τότε εκείνος του ζήτησε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου για να χρησιμοποιήσει τον αριθμό προκειμένου να λύσει το πρόβλημα…

Ο ίδιος του απάντησε, για να τον αποφύγει, πως ούτε ο ίδιος ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς του έχουν κινητό. Μάλιστα τον ρώτησε γιατί τηλεφωνεί από σταθερό τηλέφωνο της Ελλάδας αλλά δεν πήρε απάντησω από τον άνδρα στην άλλη άκρη της γραμμής.  Η κλήση τερματίστηκε ξαφνικά.

Αφού έκλεισαν το τηλέφωνο, η γυναίκα προσπάθησε να καλέσει ξανά το τηλέφωνο αλλά ακούστηκε το μήνυμα της εταιρείας «ο αριθμός που καλείται δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή».