ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ : ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ | επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας |

Σήμερα 13/01/2017 ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος απευθύνθηκε με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων, δηλώνοντας τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε ότι ζητήθηκε η τροποποίηση του προγράμματος ακινησιών των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων, στην κατεύθυνση εκκίνησης δρομολογίων, όχι από τον Φεβρουάριο αλλά από την περίοδο του Πάσχα.

Δεδομένης της κατάστασης αποκλεισμού, που υπέστησαν τα νησιά μας την περίοδο αυτού του χειμώνα, με τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώσαμε (συνεχή απαγορευτικά, σφοδρή χιονόπτωση), θέλουμε να σας δηλώσουμε ως δήμαρχοι ότι ανακαλούμε την όποια στήριξη είχαμε παράσχει για δρομολόγηση τρίτου πλοίου στην περιοχή μας, εάν δεν ισχύσουν τα αρχικώς συμφωνηθέντα και δεν υλοποιηθούν οι αρχικές δηλώσεις δρομολόγησης.

Δηλώνουμε επίσης, ότι ως δήμαρχοι αρνούμαστε να συναινέσουμε σε προσπάθεια περαιτέρω απομόνωσης των νησιών μας από εταιρείες που «τραβάνε» τις ακινησίες τους μέχρι το Πάσχα με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών τους σε βάρος όμως των συνδημοτών μας.