Η Σκιάθος συννεφιασμένη [ φωτογραφία Skiathoslife.gr 11.7.2019]

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε να  εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση και λειτουργία ξενοδοχείου δυναμικότητας 304 κλινών, κατηγορίας 5 αστέρων, στη θέση “Αγία Ελένη” στη Σκιάθο, με φορέα υλοποίησης την “ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.”.

Το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο ακίνητο ιδιοκτησίας των εταιρειών ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε & ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε., συνολικής έκτασης (μετά την αφαίρεση τμήματος που εμπίπτει εντός της ζώνης παραλίας). Το ακίνητο αποτελείται από δύο επιμέρους γήπεδα, το (Α) έκτασης 48.089,67 τ.μ. ανήκει στην εταιρεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε, ενώ το (Β) έκτασης 44.186,58 τ.μ. ανήκει στην εταιρεία ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε. το οποίο και θα μισθωθεί από την πρώτη εξ’ αυτών (ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε) για την κατασκευή και υλοποίηση του έργου. Μετά την αφαίρεση τμημάτων των γηπέδων που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις, η εναπομένουσα επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς πολεοδομική χρήση είναι 37.040,60 τ.μ.  Το γήπεδο (Α) συνορεύει δυτικά με την θάλασσα ενώ το γήπεδο (Β) συνορεύει με την επαρχιακή οδό Σκιάθου-Κουκουναριών. Η περιοχή του έργου βρίσκεται στις Κουκουναριές, σε απόσταση περίπου 3 χλμ. δυτικώς του οικισμού Τρούλος, και σε απόσταση περίπου 8 χλμ. δυτικώς της πόλης της Σκιάθου.

Το συγκρότημα αποτελείται από 4 ανεξάρτητες κτιριακές ενότητες, οι οποίες διατάσσονται σε επίπεδα ακολουθώντας το επικλινές του γηπέδου. Είναι δυναμικότητας 121 δωματίων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 50 δωμάτια των δύο κλινών, 62 δωμάτια των τριών κλινών, 4 σουίτες και λοιπές εγκαταστάσεις, με ισόγεια, διώροφα κτήρια και υπόγειους χώρους. Στο ξενοδοχείο θα δημιουργηθούν συνολικά 9 πισίνες από τις οποίες 8 θα αφορούν υπαίθριες πισίνες και 1 κλειστή. Από αυτές οι 3 θα είναι κοινόχρηστες και οι 6 ιδιωτικές.