Βλέποντας το δέντρο των αρνητικών, είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα να δω το δάσος των θετικών του fb ως σύγχρονο εργαλείο επικοινωνίας, κι έτσι το ανακάλυψα μόνο όταν αποφάσισα πως θέλω να το χρησιμοποιήσω πρωτίστως για την προβολή του νησιού μας.

Όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2014, όταν ο φίλος μου Νίκος Τζούμας που λόγω επαγγέλματος ήταν εξοικειωμένος με τα φρέσκα ΜΜΕ, στη σχετική μετά οινοποσίας κουβέντα μας σε ταβερνάκι του λιμανιού για την προβολή του νησιού και τη διάδοση των ειδήσεων και των αρετών του, έκανε πράξη το skiathoslife που ‘’βγήκε’’ στον αέρα στις 1/5/2014 κι έφερε την ενημέρωση για το νησί στα σπίτια των απανταχού Σκιαθιτών και όχι μόνο…

Έτσι το skiathoslife δεν είναι απλά το μεγαλύτερο και εγκυρότερο ΜΜΕ σήμερα του νησιού μας, μα και το πρώτο που εμφανίστηκε στο facebook. Προσωπικά, πέρα απ’ το να γράφω, καθημερινά σχεδόν, σ’ αυτό οτιδήποτε αφορά τον τόπο μας με βάση το τετράπτυχο :οικονομία- τουρισμός, πολιτισμός, ιστορία, κοινωνική ζωή, προχώρησα σε προβολή του νησιού κι απ’ το προσωπικό μου λογαριασμό.

Μάλιστα, η φωτογραφία του άρθρου που ‘’αλιεύτηκε’’ από το google και αναρτήθηκε στις 11/10/2014, έκανε τεράστια εντύπωση καθώς την κοινοποίησαν 111 χρήστες.

Πρωτοπόρος φυσικά στην προβολή του νησιού υπήρξε η ομάδα Skiathos που ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2008 κι ως σήμερα συγκεντρώνει χιλιάδες επιδοκιμασίες.