Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τους καταπέλτες και τη ρότα του πλοίου μέσα στη θάλασσα, λίγο έξω από το λιμάνι της Πάτρας, στο θαλάσσιο δρόμο για την Αγκόνα, Ιταλία, Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018. Πάνω από 1500 μαθητές ταξίδεψαν αυτή τη χρονιά από την Ιταλία και επισκέφθηκαν την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο «Travel Game», ένα έξυπνο εκπαιδευτικό, εξαήμερο ταξιδιωτικό παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές της Ιταλίας οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν με πλοίο στην Ισπανία ή την Ελλάδα, χώρες που συνδέονται εύκολα και με πλοίο. Κάθε χρόνο, οι συμμετοχές για το διαγωνισμό αυξάνονται καθώς όπως δηλώνουν οι συμμετέχοντες "είναι ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τ'άλλα¨. Παρασκευή 13 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Δωρεάν θα είναι οι μετακινήσεις των εκλογικών αντιπροσώπων προς τα νησιά από τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών για τις δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο σύνολο σχεδόν των προορισμών, εκτός της δωρεάν μετακίνησης των δικαστικών αντιπροσώπων, θα μεταφέρουν δωρεάν και τα οχήματά τους.