Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών άσκησε χθες η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά δύο 24χρονων (Έλληνας και Αλβανός), που συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Σκόπελο, οι οποίοι κατείχαν έντεκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, 717,9 γραμμαρίων και τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων.
Παράλληλα διέθεταν ηλεκτρονική ζυγαριά, τρεις τρίφτες κάνναβης, 200 νάιλον συσκευασίες, μια μεταλλική ράβδο, ένα μαχαίρι και χρηματικό ποσό 600 ευρώ.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως στην αρχική τους κατάθεση στην αστυνομία οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι καλλιεργούσαν από κοινού τα δενδρύλλια, που βρίσκονταν σε κτήμα ιδιοκτησίας του Έλληνα.

Ωστόσο χθες στην εισαγγελέα ο Αλβανός άλλαξε «γραμμή» και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τα δενδρύλλια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών και αφού πήγαιναν τρεις φορές στο ίδιο οικόπεδο, όπου είχαν συναντήσεις με άλλα πρόσωπα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια δοσοληψία μεταξύ τους.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνα στα σπίτια των δύο 24χρονων, με τον έναν να τους παραδίδει ποσότητα χασίς τεσσάρων γραμμαρίων, που είχε για προσωπική χρήση και τον άλλο ποσότητα 2 γραμμαρίων.
Τελικά η μεγάλη ποσότητα χασίς που βρέθηκε και κατασχέθηκε, βρισκόταν σε «καβάτζα», που είχαν σε αγροτική περιοχή.
Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση, για να αποδείξουν ότι είναι τοξικομανείς και κατέθεσαν ότι κατείχαν από κοινού τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.
Ο Αλβανός, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα σακουλάκια συσκευασίας για το χασίς, είπε ότι τα είχε, για να ελέγχει την ποσότητα που καταναλώνει, για να μην «ξεφύγει», κάνοντας κατάχρηση.

Οι δύο συλληφθέντες μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στον ανακριτή, για να απολογηθούν, ζητώντας προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.
Τονίζεται ότι ο 24χρονος Αλβανός κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς κατείχε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα μαχαίρι.
Στη Σκόπελο επίσης συνελήφθη για καλλιέργεια κάνναβης ένας 65χρονος προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας.
Ο 65χρονος καλλιεργούσε τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μ. και εντοπίστηκε να κατέχει ποσότητα χασίς, βάρους 4,74 γραμμαρίων. Ακόμη συνελήφθη ένας 31χρονος, για κατοχή 4,3 γραμμαρίων χασίς.