Περιβαλλοντική επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Αλοννήσου | στα πλαίσια του προγράμματος “Let’s do it Greece 2017”

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  και συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών επισκέφθηκε η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Αλοννήσου την Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο “ΝΑΙ στην ανακύκλωση, ΟΧΙ στην πλαστική σακούλα”, το οποίο πραγματοποιείται κατά την τρέχουσα διδακτική χρονιά, αλλά και της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον Lets do it Greece 2017”, στην οποία συμμετέχει το σχολείο.

 

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους, Κική Αναγνώστου, η οποία είναι υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος, επισκέφθηκαν τον ΧΥΤΑ Αλοννήσου για επιτόπια παρατήρηση και ενημέρωση.  Εκεί ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του ΧΥΤΑ για τη διαδικασία αποκομιδής και υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη, για γενικότερα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και την διαδικασία συγκέντρωσης και μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών από το νησί στα κέντρα διαλογής της ηπειρωτικής χώρας.