Παρουσίαση στο Βόλο του βιβλίου «Η ζωή απέναντι» της Σοφίας Δημοπούλου

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο»

Το νέο της μυθιστόρημα «Η ζωή απέναντι» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» παρουσιάζει στο Βόλο η συγγραφέας Σοφία Δημοπούλου σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 7.30  το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου με Ξενοφώντος).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΠΕΝΑ» για το βιβλίο θα μιλήσει η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα Σοφία Δημοπούλου η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Η ζωή απέναντι» αναφέρεται στη δύσκολη  και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, μεγαλώνει η Δάφνη, μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δάσκαλου. Όταν στο υπόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της έρχεται μια άλλη οικογένεια, όλα αλλάζουν, όλα όσα θεωρούσε σταθερά στη ζωή της μεταβάλλονται: οι οικογενειακές σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα πρότυπα, το παρόν και το μέλλον.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, ενώ απ’ το απέναντι σπίτι η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί τα πρόσωπα, υφαίνει έναν υπόγειο ιστό και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας. Έτσι κι αλλιώς η ζωή έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Το βιβλίο ξεκινά με ένα τρακάρισμα που συμβαίνει στην Αθήνα το έτος 2014.  Ένα τρακάρισμα θα γίνει η αφορμή να ξαναβρεθούν δυο γυναίκες, η Δάφνη και η Άννα. Κάποτε, σε μια θύελλα γεγονότων, οι ζωές τους είχαν διασταυρωθεί. Η συνάντησή τους θα ξεδιαλύνει γεγονότα που έμειναν για χρόνια ασαφή: οικογενειακά μυστικά έρχονται λίγο λίγο στην επιφάνεια, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται, οι αθώοι και οι ένοχοι του παρελθόντος αλλάζουν ρόλους.

Η Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Lapis lazouli, η πέτρα που λείπει (2012),  Άλμα θα πει ψυχή (2013) και σε Σωστή ώρα νυχτώνει (2014 – Μεταίχμιο).