ΑΣΠΡΟ: γλυκό του κουταλιού που σερβίρεται ακόμα στους αρραβώνες. Μπαίνει σε μεγάλες σουπιέρες και αφού ‘δέσει’ η παντρειά, προσφέρεται σ΄όλο το κάλεσμα με το κουταλάκι.
Παρασκευάζεται με ψιλοκομμένη, ασπρισμένη αμυγδαλόψυχα, σιρόπι ζάχαρης και λεμόνι. Το μυστικό του βρίσκεται στο δέσιμο του σιροπιού. Θέλει πολύ καλό χτύπημα μέχρι ν’ ασπρίσει.
Λιώνει στο στόμα. Εμπιστευτείτε το άσπρο που έχει το φυσικό χρώμα της καρδιάς του αμύγδαλου.
ΠΟΤΑ: Στη Σκιάθο παραδοσιακά στις γιορτές σερβίρονταν βυσσινάδα, ροσόλι και ρακί. Στα χρόνια μας σερβίρεται κλασικό λικέρ «καρυδάκι» και «κερασό».
Ο Σύλλογος Γυναικών παρασκευάζει με τον παραδοσιακό τρόπο (40 μέρες στον ήλιο) και άλλα λικέρ φρούτων όπως την αρωματική ‘αμπαρόριζα».
Θα τα βρείτε όλα στην έκθεσή μας στο παλιό λιμάνι.
Να αναφέρουμε στα ποτά επίσης, τον περίφημο «Αλυπιακό» οίνο που καθιστά «άλυπο το βίο», όπως έλεγε ο κυρ- Αλέξανδρος και σήμερα μπορείτε να βρείτε στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού.