Μετά από δημοσίευμα του ηλεκτρονικού site «Λαός του Αλμυρού» για την ανεπαρκή στελέχωση του Κ.Υ. με οδηγούς ασθενοφόρου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, επικοινώνησε, αμέσως, με τον υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ κ. Ηλία Τσιαούση και τον ενημέρωσε για την αναγκαιότητα κάλυψης του κενού.

Η βουλευτής υπογράμμισε στον κ. Τσιαούση πως είναι πρακτικά αδύνατο όταν κάποιος από τους οδηγούς του κέντρου υγείας είναι σε άδεια, ολόκληρη η επαρχία του Αλμυρού να εξυπηρετείται από ασθενοφόρα που ξεκινούν από το Βόλο καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες και υπάρχει ο κίνδυνος μη άμεσης διακομιδής του ασθενή στο κέντρο υγείας ή και στο νοσοκομείο του Βόλου, προκειμένου να του παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική περίθαλψη. Για τον λόγο αυτό η πρόσληψη ενός ακόμη οδηγού, θα διευκόλυνε αφάνταστα την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής του Αλμυρού.

Ο κ. Τσιαούσης, γνωρίζοντας το συγκεκριμένο θέμα αλλά και  αντιλαμβανόμενος το δίκαιο και επείγον του αιτήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά, στην κ. Μακρή, ότι το υπουργείο τον ενημέρωσε ότι θα επαναπροκηρυχθεί ταχύτατα η θέση οδηγού ασθενοφόρου για το κέντρο υγείας Αλμυρού. Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, η θέση δεν καλύφθηκε γιατί δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Η βουλευτής, ευχαρίστησε, τον υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ για την θετική συμβολή του στην επίλυση ενός πολύ σημαντικού επείγοντος και δίκαιου αιτήματος των κατοίκων του Αλμυρού και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει ενδιαφερόμενος και να καλυφθεί οριστικά το κενό που δημιουργήθηκε.