Προσπάθειες για την ίδρυση Σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης Τουριστικών Επαγγελμάτων στον Βόλο, εντός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ανώτερης σχολής στο νησί της Σκιάθου, καταβάλει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra.

Ο κ. Λούλης επικαλέστηκε την αξιόλογη μελέτη που έχει κάνει για τον τομέα της εκπαίδευσης ο αρμόδιος Υφυπουργός Τουρισμού, η οποία όμως έχει μείνει στα συρτάρια του Υπουργείου λόγω αντιπαράθεσης με το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ο κ. Λούλης είπε:

«Σε άλλες χώρες οι τουριστικές σχολές,είναι σε πανεπιστημιακό επίπεδο, έχουν μία παράδοση ετών και είναι σε υψηλό επίπεδο. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια σχολή σε ΑΕΙ. Σε σχέση με άλλες χώρες που ελάχιστες σαν τη χώρα μας μπορούν να προσφέρουν. Για τον τομέα της Εκπαίδευσης είναι υπεύθυνος ο υφυπουργός κ. Κόνσολας, και παρακολούθησα στενά τη δουλειά του, με μία διατριβή 500 σελίδων που λέει σε ποιες πόλεις πρέπει να γίνει και ποια δομή και σε τι επίπεδο. Όλα στηρίζονται στο θέμα της εκπαίδευσης. Δυστυχώς δεν πέρασε αυτό το νομοσχέδιο και έμεινε στο συρτάρι. Δε σημαίνει οτι αποσύρθηκε βέβαια. Υπάρχει μία διχογνωμία με το Υπουργείο Παιδείας που λέει οτι “εγώ έχω την ευθύνη της Παιδείας σε αυτή τη χώρα”. Είναι πολύπλευρο το θέμα.

Ελπίζω να προχωρήσει το θέμα. Και ίσως λόγω κορωνοϊού πήγε λίγο πιο πίσω. Εγώ διεκδίκησα για τον Βόλο. Δε μπορεί ο Βόλος που έχει το Πήλιο, τις Σποράδες, πρωτεύουσα ενός νομού με ορειβατικό, καταδυτικό τουρισμό, χιονοδρομικό κέντρο, θάλασσα, νησιά να μην έχει τέτοια υποδομή. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε πολύ σοβαρά. Πρέπει ο κάθε σερβιτόρος, ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στην υποδοχή να έχει τελειώσει μία σχολή. Δε φτάνει να είναι ένα καλό παιδί. Εγώ θα πρότεινα και τη δημιουργία μίας ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και στη Σκιάθο. Είναι ένα νησί, που δε νομίζω οτι υπάρχουν πολλά σαν αυτό στον κόσμο με τέτοια ομορφιά, παραλίες, κλίμα, νερά, θάλασσες και ιστορία. Θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν οι προοπτικές για κάτι τέτοιο για τη Μαγνησία», τόνισε ο Βολιώτης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.

πηγή : Thenewspaper.gr