Παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down: Τα παιδιά με σύνδρομο Down “εκπέμπουν αγάπη”

«Η Νατάσα είναι η δύναμη μου, είναι η χαρά της ζωής μας, είναι η δύναμη για όλη την οικογένεια», λέει η Μαρία Χούπη, μητέρα της 29χρονης Νατάσας και συγκινημένη περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η κόρη της καθημερινά της δείχνει πόσο πολύ την αγαπά, «με φιλάει, με αγκαλιάζει, συνέχεια μου λέει πόσο πολύ με αγαπάει. Με ικανοποιεί που κάθε μέρα μου δείχνει την αγάπη της. Ανησυχεί αν είμαι καλά, ακόμα και από τη χροιά της φωνής μου, καταλαβαίνει εάν είμαι καλά ή εάν είμαι στεναχωρημένη. Είναι πολύ συναισθηματική, όπως και όλα τα παιδιά με σύνδρομο Down».

Πριν από 29 χρόνια έφερε στον κόσμο την Νατάσα. Τίποτα όπως λέει δεν ήταν εύκολο, όταν συνειδητοποίησε ότι το παιδί της γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει και να αποδεχθεί το γεγονός. «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, είναι σαν να πέφτει κάτι στο κεφάλι σου και να σε πλακώνει, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις, αλλά όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις τόσο καλύτερα είναι και για σένα και για το παιδί. Μπαίνοντας στη λογική, βλέπεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις την κατάσταση. Το βασικότερο είναι η αγάπη που νιώθεις για το παιδί».

«Ξεκινάει μια αγάπη μικρή, που σιγά σιγά μεγαλώνει και μετά έρχεται η αποδοχή» εξομολογείται στοwww.praktoreio-macedonia.gr , η Μαρία Χούπη και τονίζει, «η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα, πρέπει να αποδεχθείς το παιδί σου για να μπορέσεις να το βοηθήσεις και να βοηθηθείς και εσύ».