Έπειτα από ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας Σκιάθου, από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Παπαδιαμάντη αλλά και σε άλλους παράλληλους δρόμους. Επίσης ανακοινώθηκε και η ενεργοποίηση των μηχανικών μπαρών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 18 Μαιου 2020 επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και η ενεργοποίηση μηχανικών μπαρών στις παρακάτω οδούς:
στην οδό Παπαδιαμάντη από το ύψος της Τράπεζας Πειραιώς έως το λιμένα Σκιάθου, ( Η Είσοδος επιτρέπεται μόνο στα οχήματα τροφοδοσίας . Δηλαδή τις ώρες 7:00 – 11:00 και 16:00 – 18:00).
στην οδό Ευαγγελιστρίας ( χρησιμοποιείται για την έξοδο των οχημάτων από την Παπαδιαμάντη και όχι το αντίστροφο).
(στην οδό Μαυρογιαλή με Ευαγγελιστρίας δηλαδή στο ύψος του Μάρκετ 3Β αποτρέπει την είσοδο των οχημάτων).
στην Ακτή Αντωνίου Ρήγα από πλατεία Τριών Ιεραρχών μέχρι την οδό Παπαδιαμάντη, ( Η Είσοδος επιτρέπεται μόνο στα οχήματα τροφοδοσίας . Δηλαδή τις ώρες 7:00 – 11:00 και 16:00 – 18:00).

Επίσης
το ίδιο μέτρο ισχύει στην οδό Κοραή (πίσω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκιάθου).
στην Πλατεία Αγίας Τριάδας.
Στην Πλατεία Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών
και για την πλατεία του Ιερού Ναού Παναγίας Λημνιάς.

Στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα καθώς και σε αυτά που θα κυκλοφορούν εντός των πεζόδρομων, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Χρηματικά Πρόστιμα όπως και η αφαίρεση πινακίδων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.