Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος, φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Λεωνίδας Ζενάκος, επί χρόνια αναπληρωτής διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής». Άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν με καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα.

Ο Ζενάκος γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1932. Άρχισε να εργάζεται στο «Βήμα» το 1956 μετά τις σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποχώρησε στις αρχές του 2010 έχοντας διατελέσει υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος, Αρχισυντάκτης, Διευθυντής Συντάξεως, Αναπληρωτής Διευθυντής και Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας.

Το 1976 είχε υπογράψει τη μετάφραση του κειμένου του Αριστοφάνη για την παράσταση «Αχαρνής», που ανέβηκε στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και πρωταγωνιστές τους Μίμη Κουγιουμτζή, Γιώργο Αρμένη και Γιώργο Λαζάνη. Είχε εξάλλου μεταφράσει και άλλα έργα, ενώ ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που είχε εκδώσει είναι οι «Ταίναρο» και «Πηγές».

Η σύζυγος του Λεωνίδα Ζενάκου, Αναστασία Ζενάκου, υπήρξε επίσης επί χρόνια δημοσιογράφος στο «Βήμα» όπου επίσης εργάστηκε και ο γιος του, δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Λ. Ζενάκου

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Λεωνίδα Ζενάκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Με αφετηρία το πολιτιστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ο Λ. Ζενάκος είχε μια λαμπρή σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης, και αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας. Εξίσου αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του στον χώρο των γραμμάτων, ως μεταφραστής και ποιητής» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.