Η Ελληνική οικονομία έχει κέρδος πάνω από 1.4 εκατομμύριο δολάρια μέσω της Airbnb (ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων) σύμφωνα με στατιστικές που δημοσιεύτηκαν σε πάνω από 30 χώρες

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστότοπο, τα κέρδη είναι άμεσα εφόσον οι ντόπιοι διαχειρίζονται αυτόνομα την Airbnb όσον αφορά τις ενοικιάσεις και λοιπές δραστηριότητες που προσφέρει.

Μέσω των αναλύσεων της εταιρίας υπολογίζεται ότι οι διαχειριστές και επισκέπτες της ιστοσελίδας έκαναν ‘τζίρο’ πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια συνολικά στις 30 χώρες όπου λειτουργεί η Αirbnb, με τα 1.4 από αυτά να αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, οι επισκέπτες δηλώνουν ότι 42% του ποσοστού των χρημάτων τους ξοδεύονται στη γύρω περιοχή από όπου νοικιάζουν το σπίτι των διακοπών τους, αλλά και πως μέσω της Airbnb έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις διακοπές τους κατά 4.3 μέρες!

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση των χωρών που επωφελούνται από την Airbnb, μετά την Γερμανία, την Κίνα και τη Βραζιλία.

Στατιστικά τα κέρδη ορισμένων χωρών:

Αμερική 33.8 εκ. δολάρια, Γαλλία 10,8 εκ., Ισπανία 6.9 εκ., Ιταλία 6.4 εκ., Ηνωμένο Βασίλειο 5.6 εκ., Αυστραλία 4.4 εκ., Καναδάς 4.3 εκ., Ιαπωνία 3.5 εκ., Μεξικό 2.7 εκ. και Πορτογαλία 2.3 εκ.

 

Πηγη: ethnos.gr

μετάφραση: Β. Περιστεροπουλου