Συνέχεια της επιχείρησης για ναρκέμπορους στις Σποράδες

Πάνω από έναν τόνο ναρκωτικών, πιθανότατα χασίς, σε συκευασίες εντόπισαν λιμενικοί σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου, νωρίς το μεσημέρι. Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρυμμένα σε κιβώτια και συσκευασμένα, ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Τα κιβώτια με τα ναρκωτικά φορτώθηκαν ήδη σε πλωτό σκάφος του λιμενικού που ήδη ταξιδεύει προς του λιμάνι του Βόλου, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για χασίς, καθώς δεν ανοίχτηκαν ακόμη οι συσκευασίες.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα αφορά την εξάρθρωση κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία. Την περασμένη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει το ένας σκάφος και αναζητούσε το δεύτερο, στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Στη μεγάλη επιχείρηση έλαβαν μέρος δυνάμεις του λιμενικού από ξηράς πλωτά και εναέρια μέσα, με τη συμμετοχή και βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση συντονίζεται από το Αρχηγείο του Λ.Σ. και είναι συνέχεια της εξάρθρωσης κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών που με ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία. Την περασμένη Τετάρτη το Λιμενικό είχε ακινητοποιήσει το ένας σκάφος αι αναζητούσε το δεύτερο, στο οποίο επέβαιναν Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών.

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται τις επόμενες ώρες από το Λιμενικό Σώμα.