Συζήτηση εργασίας είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος, αλλά και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναλύθηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του εισοδήματος, της απασχόλησης και της ρευστότητας, εστιάζοντας τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, διατυπώθηκαν ζητήματα από τα μέλη του συλλόγου για επιμέρους παραγωγικές, επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες του νησιού, τα οποία και απαντήθηκαν, ενώ μία σειρά από άλλα θέματα δρομολογούνται. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ζήτημα της προοπτικής της τουριστικής κίνησης για φέτος, της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών, της δρομολόγησης του πλωτού ασθενοφόρου και της δρομολόγησης -από το υπουργείο οικονομικών- των διαδικασιών για την αξιοποίηση του αιγιαλού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στο πλαίσιο, τέλος, της συζήτησης ενημέρωσα για την πορεία της καταβολής της αποζημίωσης από τις πλημμύρες του 2018 σε επιχειρήσεις, καθώς πλέον -και μετά από μία σειρά από αποφάσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων- οι πόροι έχουν μεταφερθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις προβλεπόμενες ενέργειες και διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η διάθεση της αποζημίωσης στους δικαιούχους Με γοργούς ρυθμούς.