Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στις 6:30μ.μ. τον καθαρισμό της περιοχής που έχει υιοθετήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα εθελοντισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, στο οποίο συμμετέχει ενεργά εδώ και 15 χρόνια «Όλοι μαζί Σκιάθος καθαρή».
Τα ευαισθητοποιημένα μέλη και φίλες του Συλλόγου που συμμετείχαν στη δράση και τις ευχαριστούμε γι’ αυτό ξεκίνησαν από το Δημοτικό πάρκο και καθάρισαν την περιοχή κατά μήκος της ανατολικής παραλιακής ζώνης και κατέληξαν στην ακτή Τσουκαλά Πούντας.
Στόχος του Συλλόγου όμως είναι όχι απλά το μάζεμα των σκουπιδιών, αλλά η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, ώστε να απαλλαγεί η όμορφη και πολύτιμη Σκιαθίτικη φύση από τα απορρίμματα.
Οι εθελόντριες που κατάφεραν, ξεκόβοντας από τις καθημερινές ασχολίες τους, να συμμετέχουν στη δράση αυτή με το προς μίμηση παράδειγμά τους ήταν διπλά κερδισμένες γιατί συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: προσέφεραν την αγάπη τους στο περιβάλλον καθαρίζοντάς το και επικοινώνησαν μεταξύ τους και πεζοπόρησαν στην πανέμορφη φύση. Έτσι επέστρεψαν με ανάταση ψυχής!

Ν.Τ. / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΡΑ