Ο Γιώργος Παρίσσης δεξιά σε παλαιότερη συμμετοχή και βράβευσή του

Μία από τις πλέον αξιέπαινες και συγκινητικές στιγμές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα είναι η συμμετοχή των αθλητών με πρόβλημα όρασης στο σχετικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί παράλληλα. Από τον Βόλο και τον σύλλογο Μάγνητες Πειρατές θα διανύσει τα 42.195 μέτρα ο Σκιαθίτης τυφλός δρομέας Γιώργος Παρίσσης. Συνοδός του δεμένος από το χέρι με σκοινάκι όπως ορίζουν οι κανονισμοί, θα είναι ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Vaggelis Giakakoglou, αθλητής από δεκαετίες με πολλές συμμετοχές στον Μαραθώνιο. Ο Γιώργος Παρίσσης θα ακολουθήσει την αποστολή του συλλόγου με το λεωφορείο. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τον αθλητή του και τους Μάγνητες Πειρατές για τη συνεργασία σε αυτή την τόσο μεγάλη προσπάθεια, και βέβαια ευχαριστεί τον Γιώργος Λίταινας που είναι ο προπονητής του Γιώργου Παρίσση.

ΠΑΡΙΣΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παρίσσης Γεώργιος γεννήθηκε το 1966 στη Σκιάθο, κατάγεται από πολύτεκνη οικογένιεα, Στα 24 χρόνια του έπαθε σοβαρό ατύχημα με μηχανή, δυστυχώς δεν φορούσε κράνος και διαπιστώθηκε σοβαρή βλάβη στο οπτικό νεύρο του εγκεφάλου, προκαλώντας αναπηρία όρασης με πολύ χαμηλή οπτική οξύτητα.
Παρόλα τα προβλήματα υγείας και την προσαρμογή στην νέα του ζωή συνέχισε να προσφέρει τις γνώσεις του ως μηχανικός και ασχολήθηκε με αθλητικές δραστηριότητες .
Είναι Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο και αθλητής στο Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Πειρατές» παρουσιάζοντας μία ενεργή και εξελίξιμη πορεία στον αθλητισμό με συμμετοχές :
I. Στίβο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ 1.500μ, 10.000 μ, τοπικούς Μαραθώνιους με επιτυχίες και μετάλλια.
II. Goalball Παραολυμπιακό ομαδικό άθλημα, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μδ πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα.
III. Σκάκι Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με πολύ καλή επίδοση.