Ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

γράφει ο Νίκος Τζούμας συντάκτης του skiathoslife.gr

14718673_1804065566517755_5942110001609221713_nΤα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Σκιάθου “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” πραγματοποίησαν μια συγκινητική όσο και δημιουργική επίσκεψη το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου. Ηταν η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη ως ειδικό δημοτικό Σκιάθου ενός Σχολείου που κουβαλάει ένα βαρύ όνομα όπως αυτό του αγαπημένου μας “κοσμοκαλόγερου”Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Για αυτό και μόνο το λόγο οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές έπρεπε με το δικό τους τρόπο να δείξουνε ότι είναι ευγνώμονες για την τιμή αυτή.

Στην υποδοχή του μουσείου αλλά και την αναλυτική ξενάγηση στο χώρο την έκανε η κα Σταυρούλα Μίγκα που εξήγησε στα παιδιά σημαντικές πτυχές της ζωής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και φωτογράφισε τα έργα των παιδιών που σας εκθέτουμε.

Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαν ενημερωθεί για όλη την πορεία ζωής του Παπαδιαμάντη όπως ενημερωθήκαμε από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Φαίη Φίλιου η όποια τόνισε πως : “είχαν το ζήλο και τη θέληση να πάνε και από μόνα τους, και αυτό φάνηκε από τις απίστευτες καλλιτεχνικές δημιουργίες που έκαναν από μόνα τους”.

Θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες από τους εκπαιδευτικούς κα. Φαίη Φίλιου και τον κ. Ευάγγελο Γιαννάκο που με τη θετική ανταπόκριση των γονέων και των παιδιών το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου “Αλ. Παπαδιαμάντης” θα αποτελεί σύντομα κόσμημα για το νησί της Σκιάθου.