Από σήμερα το πρωί βρίσκεται στη Σκιάθο απέναντι από την ακρογιαλιά “Κοχύλι” το πολυτελές γιωτ Nahlin του γνωστού Βρετανού επιχειρηματία Sir James Dyson.

Το Nahlin είναι ένα πολυτελές γιωτ και ένα από τα τελευταία τρία μεγαλύτερα κατασκευασμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ναυπηγήθηκε για την κυρία Annie Henrietta  Yule, κληρονόμος του Sir David Yule, και ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1930.

Αυτή τη στιγμή ανήκει στον Βρετανό επιχειρηματία Sir James Dyson, ο οποίος το αγόρασε από τον Sir Anthony Bamford, Πρόεδρο της JCB.

Το όνομα Nahlin προέρχεται από την Ινδιάνικη φυλή και σημαίνει “στόλος ποδιών”, ενώ η φιγούρα που φέρει στην πλώρη απεικονίζει μια Ινδιάνα με πιασμένα μαλλιά και μακρύ φόρεμα

Το Nahlin έχει μήκος 91,4 μέτρα και 11 μέτρα πλάτος ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 17,4 κόμβους

Ο Sir James Dyson γεννημένος στις 2 Μαΐου του 1947 εφευρέτης, βιομηχανικός σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Dyson είναι περισσότερο γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλες Dual Cyclone, η οποία λειτουργεί με βάση την αρχή του κυκλωνικού διαχωρισμού καθώς και της μηχανής στεγνώματος χεριών.

Μία από τις εφευρέσεις του το στεγνωτήριο χεριών
Μία από τις εφευρέσεις η ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα

Σύμφωνα με τη λίστα Forbes το 2017 η περιουσία του ανέρχεται στα 7,8 δις. λίρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 

https://en.wikipedia.org/wiki/James_Dyson