Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, συμμετείχε δια του Προέδρου του κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση με φυσική παρουσία στην πρώτη συνεδρίαση του θεσμού που θα συμβάλει στην ορθή σχεδίαση της νησιωτικής πολιτικής της χώρας μας. Διαδικτυακά συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ κ. Σάκης Ζλατούδης, ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου για το θέμα:

«Εναρκτήρια συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Στο ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ. συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης, ο Νικόλαος Ατταλιώτης ως εκπρόσωπος του Γραφείου Πρωθυπουργού, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.
Με στόχο της βελτίωση του συντονισμού και την αναβάθμιση της συνεργασίας όλων εμπλεκόμενων φορέων, το νέο όργανο συμβάλλει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών για τον νησιωτικό μας χώρο.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης έγινε συζήτηση επί του προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο.»