Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 1ο ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ -ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

 

20161111_111048Στο 1o Eλληνοκινεζικό Forum σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, έπειτα από πρωτοβουλία του δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου – ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων – διά της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης κ. Απόστολου Ζαρκάδα – Βεργή.

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 160 ελληνικοί δήμοι, τέσσερις κινεζικές επαρχίες και 14 κινεζικές πόλεις. Επίσης παρίστανται πολλοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο του Forum η κ.Τοκαλή προέβη σε επαφές με ομολόγους της από ελληνικούς δήμους καθώς και με εκπροσώπους κινεζικών επαρχιών προωθώντας την συγκρότηση ενός πολυεπίπεδου πλαισίου συνεργασίας σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς τομείς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζαρκάδας – Βεργής  είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Να αναφερθεί ότι η κ. Τοκαλή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli στον οποίο και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και ευρύτερα της Μαγνησίας. Ο κ. Zou Xiaoli έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα όσα του ανέφερε η κ. Τοκαλή, η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή μας το προσεχές διάστημα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το 2017 η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ και θα είναι επίσης Έτος Πολιτισμού για τις δύο χώρες.