Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δοκίμιο πολιτικού αναστοχασμού του Γιώργου Σανιδά με τίτλο «Παπαδιαμάντη πολιτική παρακαταθήκη» των εκδόσεων iWrite. Στο νέο του βιβλίο ο Σκιαθίτης συγγραφέας και ερευνητής προσεγγίζει και αναδεικνύει την πολιτική σκέψη του κορυφαίου των ελληνικών γραμμάτων.

Το Skiathoslife.gr και ο ίδιος ο συγγραφέας διοργανώνουν την συγκεκριμένη παρουσίαση του βιβλίου την Τρίτη 30 Απριλίου τις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Δημοσιογράφος Νίκος Τζούμας που θα συντονίσει και την εκδήλωση ενώ η Σταματίνα Χονδρονικολή θα παρουσιάσει την εργογραφία του.

Ο Γιώργος Σανιδάς όμως εκτός από την συγγραφή δοκιμάζεται και στον χώρο της μουσικής όπου γράφει στίχους. Δύο τραγούδια του θα ερμηνεύσει η Κυριακή Δαμάσκου σε μουσική του Αντώνη Κισούρα μαζί με τον Αλέξανδρο Καψάλα στην κιθάρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Στα πολλά και σπουδαία έργα που μας κληροδότησε ο μέγιστος της πεζογραφίας μας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, συγκαταλέγεται και η ολόφωτη πολιτική του σκέψη η τόσο επίκαιρη, σαν ο ίδιος να βρίσκεται ανάμεσά μας. Αυτή την κληρονομιά ως ενιαία και αδιαίρετη παρακαταθήκη, αποτυπώνει με πολύ σεβασμό ο συντοπίτης του συγγραφέας, Γιώργος Σανιδάς, στο παρόν βιβλίο. Κληρονομιά ανεκτίμητη όπως οι γνώσεις, η οξυδέρκεια, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα του κυρ – Αλέξανδρου, που τον οδήγησαν όχι μόνο σε πλήρη διάγνωση των παθογενειών του πολιτικού συστήματος, μα και στην αναζήτηση της θεραπείας τους, υπερβαίνοντας το χρέος της τέχνης, κι αυτό καταδεικνύει το ζωηρότατο ενδιαφέρον του για τα κοινά.

Ο αδέκαστος «φτωχός άγιος των γραμμάτων» μας, με τη ζωή και το έργο του, στάθηκε σθεναρά απέναντι σε κάθε μορφή πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής εξουσίας. «Γι΄ αυτό ίσως τον αγαπά τόσο ο λαός, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου υπήρξε, αν και εκείνος ουδέποτε του χαρίστηκε, όπως δεν χαρίστηκε ποτέ στον εαυτό του» υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Ο Γιώργος Σανιδάς είναι μέλος της Ενωσης Λογοτεχνών Β. Ε., της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Μελετών και της Διεθνούς Ενωσης Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Διδάσκει δημιουργική γραφή και έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών για το ανέκδοτο θεατρικό «Ο χρυσός μας χωρίζει» και από τον σύλλογο γυναικών Σκιάθου και την ΕΛΒΕ για τη λογοτεχνική προσφορά του.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ANES FERRIES και το πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ