Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ευαισθητοποιημένος στην ανάγκη των Σκιαθιτών για ψυχαγωγία ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, φιλοξενεί στη Σκιάθο από Αθήνα, το από “Μηχανής Θέατρο” της ηθοποιού Κας Όλιας Λαζαρίδου, όπου ανεβαίνει για 2η χρονιά η επιτυχημένη παράσταση: “Ο Γάμος του Καραχμέτη”.

Το σημαντικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Γάμος του Καραχμέτη» σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου στις 6 Μαρτίου 2018.

Σύνοψη έργου

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.

Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου

Σκηνικά- Κοστούμια: Όλια Λαζαρίδου, Δάφνη Ρόκκου

Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη | Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος € 12,00 | Προπώληση € 10,00 | Ανέργων, Φοιτητών € 8,00

Προπώληση εισιτηρίων Βιβλιοπωλείο ΑΝΟΔΟΣ

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6949784684 (Κα Λεονάρδου)