Όλο το χειμώνα, από πολύ νωρίς το πρωί, μας κρατουσε συντροφιά και μας ενημέρωνε για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Όταν όμως έρχεται το καλοκαίρι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙΒασίλης Λυριτζής, δεν είναι καθόλου αντικειμενικός. Η Σκιάθος είναι το καλύτερο μέρος για διακοπές, όπως λέει στο www.touristorama.com.

«Χρόνια τώρα, όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, φίλοι και γνωστοί, που γνωρίζουν την εμμονική σχέση μου με τη Σκιάθο, με ρωτούν αν αξίζει να την επισκεφτούν για τις διακοπές τους. Πάντα η απάντηση είναι «ναι» που τα τελευταία όμως χρόνια συνοδεύεται από ένα «εξαρτάται».

Η Σκιάθος, ίσως λόγω Παπαδιαμάντη για τους  Έλληνες και της πασίγνωστης κινηματογραφικής ταινίας  Mama mia για τους ξένους, είναι ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα μέρη της Ελλάδας. Και ένα από τα πιο όμορφα….

Καταπράσινο νησί, καταπληκτικές θάλασσεςμε κυριολεκτικά αμέτρητο αριθμό παραλιών(πρέπει να ξεπερνούν τις 75), νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα και τα βαλάντια και μια χαρά υποδομές φιλοξενίας. Όλα δηλαδή τα στοιχεία που συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για καλοκαιρινές διακοπές. Είτε είσαι τύπος που σου αρέσει η ένταση, είτε οικογενειάρχης της τακτοποιημένης ημερήσιας διαδικασίας, είτε ρομαντικός των μοναχικών διαδρομών, στη Σκιάθο θα βρεις και τις «Μπανάνες» καταπληκτική παραλία όπου η μουσική κι ο χορός νομίζεις δεν σταματούν ποτέ, θα βρεις και τις οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες πάνω στο κύμα, που με άνεση ελέγχεις την αδιάκοπη κινητικότητα του μικρού παιδιού, θα ανακαλύψεις και τη διαδρομή μέσα από το δάσος για το μοναστήρι, τις μοναχικές παραλίες του νότου, ή τα απομονωμένα δωμάτια μέσα στο πράσινο μακριά από τη βουή της χώρας.  Κι από διασκέδαση … Ο,τι τραβά η ψυχή σου. Σα σφυριά χτυπάνε στα μηνίγγια τα ηχεία στα μπαρ ανατολικά του λιμανιού, πιο ήσυχα στο παλιό λιμάνι με τα τσιπουράδικα και την αέναη βόλτα της νεολαίας.

Ε, και τι διαφορετικό εχει λοιπόν αυτό το νησί που μάλιστα όσο περνά ο καιρός αρχίζει και αποκτά χαρακτηριστικά κοσμοπολίτικου θέρετρου με εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση των νέων ανθρώπων; Εκατοντάδες είναι τα μέρη στη χώρα μας που θα μπορούσες να βρεις και όμορφες παραλίες, και καλό φαί και διασκέδαση παντός τύπου, ίσως όχι βέβαια με την αντιφατικότητα που αυτό συμβαίνει στη Σκιάθο.
Για μένα η διαφορά βρίσκεται στις επιλογές. Όχι μόνο παραλίες, αλλά βόλτες και στα κοντινά νησιά, στον Τσουγκριά για παράδειγμα με την καταπληκτική παραλία, ή ακόμα και στη Σκόπελο που τα βράδια βλέπεις τα φώτα της κι ακόμα πιο μακριά στην Αλόννησο με την κυρά Παναγιά στην πρωτοκαθεδρία.

Και είναι κι αυτή η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που εχει το νησί. Δεν ξέρω αν φταίω που πέφτει επάνω του η σκιά του Άθως, αλλά ο επιτάφιος στις 4 τα ξημερώματα, δίνει ένα άλλο φως που σου θυμίζει ότι πολλές περιοχές στη χώρα μας δεν είναι μόνο για μια εβδομάδα το δεκαπενταύγουστο.

Τέλος όσοι επιλέγουμε επί σειρά ετών ένα συγκεκριμένο μέρος για διακοπές ξέρουμε καλά ότι μεγάλη σημασία έχουν κι οι άνθρωποι. Ε για αρκετούς απ αυτούς αξίζει να πάει και να ξανάπαει και να ξαναπάει κάνεις στη Σκιάθο.

Σας χαιρετώ, Θοδωρή, Άννα, Γιάννη, Νίκο, Μυρσίνη, Σπύρο, Ματούλα,  Κυριάκο, Άση,  Πέτρο, Γιώτα,  Αλέκο, Γιάννη