Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποστήριξης του συλλόγου ‘Φλόγα’, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, με τη συμμετοχή του Σκιαθίτη μουσικοσυνθέτη Αντώνη Μιτζέλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα Γυμνασίου-Λυκείου.

Η ‘Φλόγα’, είναι ο δυναμικός σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή τους, με παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις. Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η συνεχής βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, από την ίδρυσή της το 1982. Η ‘Φλόγα’, πρόσφατα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Σκιάθο με συντονίστριες την Γεωργία Κόκκια φοιτήτρια η οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο πριν μερικά χρόνια νικώντας τον, και την Κυριακή Δαμάσκου τραπεζικό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της ‘Φλόγας’, επισημαίνοντας πως “Στο πρόσωπο των γονιών αυτών, πραγματικοί ήρωες που αξίζει ο μεγαλύτερος σεβασμός και αναγνώριση που υπάρχει!”, η υπεύθυνη του τμήματος Βόλου της ‘Φλόγας’, Ντίνα Τριανταφύλλου με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου Δήμητρα Συκιώτου, εξήρε το έργο της ‘Φλόγας’ και  παρουσίασε τη χορωδία του σχολείου η οποία τραγούδησε παιδικά τραγούδια. Τη ‘φλόγα της αγάπης’ άναψε η Γιαννούλα Κοκολιού, με μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά τον Αντώνη Μιτζέλο, το ΤΤ ΣΕΟ την κα Δήμητρα Συκιώτου, για την πολύτιμη υποστήριξη, τον κ. Γιώργο Αντωνίου καπετάνιο του πλοίου Πρωτέας/ΑΝΕΣ, την κα Κατερίνα Κ. Κεφαλά ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μελτέμι, τον κ. Κωνσταντίνο Κουμιώτη ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘Εν πλω’,  κύριο Αντώνη Κισσουρά για την τεχνική υποστήριξη τον κ. Δημήτρη Μίχα για τη διάθεση του πιάνου, και τον Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση της αίθουσας.