Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης στα τέλη νερού της ΔΕΥΑΣ διαμηνύει ο Δήμαρχος Σκιάθου σε ερώτησή μας σχετικά με ανάρτηση στο διαδίκτυο του πρώην Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ Λευτέρη Βιολέττα όπου υπάρχει απόφαση της Επιχείρησης για αύξηση 20% στα τέλη νερού.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Σκιάθου μας παρέπεμψε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Θεοδόση Τρακόσα για να μας επιβεβαιώσει την απόφασή του για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή να ΜΗΝ συζητηθεί καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα αν και είχε εισηχθεί στην ημερήσια διάταξη.

Από την άλλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου Θεοδόσης Τρακόσας μας ανέφερε πως η απόφαση της ΔΕΥΑΣ είχε να κάνει με τον επαναπροσδιορισμό της χρέωσης της χρήσης κατά 20% μετά από εισήγηση του Οικονομικού τμήματος της επιχείρησης που ζήτησε αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ λόγω των αναγκών που θα προκύψουν από τις προσλήψεις 13 ατόμων.

Αν και η απόφαση ήταν ομόφωνη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ και Δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος εισηγήθηκε στον ίδιο (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου) να μην συζητηθεί καθόλου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι και πως οι οποιεσδήποτε προσλήψεις θα καλυφτούν από την υπάρχουσα δυναμική του ταμείου της επιχείρησης.

Μάλιστα κύκλοι του Δημαρχείου αναφέρουν πως αυτό είχε αποφασιστεί να γίνει πολύ νωρίτερα από την “απόπειρα” του κ. Βιολέττα να παραπληροφορήσει τους πολίτες του νησιού πως η ΔΕΥΑΣ αυξάνει τα τέλη νερού.