Οργή και απόγνωση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Μάνδρας οι νέες πλημμύρες καθώς και η κρατική ολιγωρία με τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία παραμένουν στο «συρτάρι».

Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πάλι ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν και  σε χειμάρρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ εγκλωβίστηκαν οδηγοί στον κόμβο Παραδείσου στην εθνική οδό, στο ύψος της Μαγούλας ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις.

Ολόκληρες γειτονιές θάφτηκαν στη λάσπη, ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ οι κάτοικοι οργισμένοι κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά την κρατική ολιγωρία, μετά την τραγωδία του Νοεμβρίου του 2017.

Η δήμαρχος Μάνδρας κατήγγειλε πως έως τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες του 2017, δεν έχει αρχίσει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.

H οργή των κατοίκων στρέφεται όμως και κατά της Περιφέρειας Αττικής καθώς τη στιγμή που οι πολίτες της Μάνδρας μετρούν τις πληγές τους μετά τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, η Ρένα Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με… την κλιματική αλλαγή.

Με ανακοίνωσή της, πάντως, και η  Περιφέρεια Αττικής παραδέχθηκε ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή 7,5 μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή με τους 24 νεκρούς, ωστόσο στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

«Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα» και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα «πρωτόγνωρα» πλημμυρικά φαινόμενα.