Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου. Όπως, μεταξύ άλλων ανέφερε, ο ελληνικός λαός απέναντι στην πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, έχει μία επιλογή: «Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο στόχος «το ΚΚΕ να βρεθεί όσο γίνεται ψηλότερα» θα επιτευχθεί.

Τόνισε ότι απέναντι στην «ΕΕ των μονοπωλίων», το ΚΚΕ αντιπροτείνει «την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», ενώ αποτελεί προϋπόθεση, «η ΕΕ να δεχτεί συντονισμένα χτυπήματα από τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο την αποδέσμευση κάθε χώρας και με το λαό στην εξουσία».

«Θα δώσουμε μάχη να φθάσει η φωνή του ΚΚΕ παντού μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές. Μπορούμε να κάνουμε αποφασιστικό βήμα μπροστά. Πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και κάλπικες διαφορές. Εμείς κάνουμε τη διαφορά. Προχωράμε με δίκιο και την καρδιά μας. Περνάμε απέναντι από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που φτωχοποιούν το λαό. O λαός μπορεί να βάλει εμπόδια σε αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσει αυτονόητα για ζωή του. Ικανοποίηση σημερινών αναγκών του να διεκδικήσει»  ανέφερε στην ομιλία του.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορεί να αλλάξει την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες.
«Αυτά που λέει Τσίπρας για αναπτυξιακή πορεία χώρας και περί έμπρακτου σεβασμού στις θυσίες του λαού, χωρίς να κοκκινίζει, είναι για να αποσπάσει τη συναίνεση ελληνικού λαού σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχώς κλιμακώνεται. Κανένας λαός δεν έκανε με τη θέλησή του τέτοιες θυσίες. Του επιβλήθηκαν. Απόδειξη οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη Μαγνησία δηλώνοντας ότι εργάτες έχασαν τη δουλειά τους και απολύθηκαν ενώ σήμερα δουλεύουν ίσως με χειρότερες συνθήκες. «Στον τουρισμό π.χ. και στο Βόλο στη Μαγνησία, όπου το τουριστικό θαύμα μεταφράζεται σε συνθήκες δουλειάς, με συνθήκες γαλέρας». Παράλληλα αναφέρθηκε στα εργατικά ατυχήματα αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία.
«Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει για τη λαϊκή οικογένεια που θα συνεχίσει να πληρώνει πολύ ακριβά για υγεία παιδιών της και τη μόρφωσή τους» είπε ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς και υλικοτεχνικές υποδομές στα Κέντρα υγείας της Μαγνησίας και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την αντιλαϊκή πολιτική επισημαίνοντας πως στη Μαγνησία η ενιαία πολιτική καθρεφτίζεται σε ένα έγκλημα.
«Μιλάμε για την ΑΓΕΤ που καίει απορρίμματα. Όλοι υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος. Αγορά απορριμμάτων ίσον τάχα εναλλακτικά καύσιμα. Η εθνική στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων διαμορφώθηκε με βάση τις επιταγές της Ε.Ε. Στρατηγική που η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξειδίκευσε και ο Δήμος Βόλου ήθελε να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε επίσης κατά τους σχεδίου μετατροπής της Μαγνησίας σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, όπου θα εκπαιδεύονται και θα εφορμούν νατοϊκές δυνάμεις. «Βάζουν στο ζύγι τα δολάρια που θα αφήνουν τα Αμερικανάκια με το γεγονός ότι αυτοί εκπαιδεύουν ισραηλινούς πιλότους στο Στεφανοβίκειο όταν δολοφονούν χιλιάδες παλαιστίνιους, μωρά παιδιά και έγκυες γυναίκες».

Ο κ.Κουτσούμπας, στην ομιλία του, κάλεσε όσους θέλουν να γκρεμιστεί η Χρυσή Αυγή από τρίτο κόμμα να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές.