Μόλις ανακοινώθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση, η μετάταξη όλων των ελληνικών νησιών, στην “πορτοκαλί ζώνη”, όπως αναμενόταν. Με την αλλαγή αυτή, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά στην Ολλανδία, θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχει δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα. Η ανακοίνωση της αρμόδιας ολλανδικής αρχής, έχει ως εξής: Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό, ενώ ήταν σε διακοπές σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές συμβουλές για τα ελληνικά νησιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας).

Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από «κίτρινο» (προσέξτε για κινδύνους ασφαλείας) σε «πορτοκαλί» (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από μια διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα μεταβείτε στην καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία.

Η ελληνική χερσόνησος της Πελοποννήσου και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν «κίτρινα» (προσέξτε για κινδύνους ασφαλείας). Ακολουθείτε πάντα τους τοπικούς κανόνες κορώνας”.