Πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές .Αυτό που θα αντηχήσει στα αυτιά μας  είναι το ‘’περί χαλαρής ψήφου’’ ,κάνοντας τις Ευρωεκλογές να φαντάζουν εκλογική αναμέτρηση δευτερευούσης σημασίας.Μέγα λάθος,εφ’οσον η ψήφος μας για την εκλογή των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι υψίστης πολιτικής σημασίας.

Ας μην ξεχνούμε πόσο οι αποφάσεις του Στρασβούργου και των Βρυξελλών αφορούν την χώρα μας αφού ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία .Καθημερινά εισρέουν στην εσωτερική έννομη τάξη μας ευρωπαϊκά νομοθετήματα  που έχουν άμεση εφαρμογή και επηρεάζουν την ζωή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νόμος περί ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ.

Υπό αυτό το πρίσμα οι Ευρωεκλογές της 26ης ΜΑΙΟΥ  μας καλούν να είμαστε παρόντες στην κάλπη.

Οι φετινές ευρωεκλογές άλλωστε παλεύουν με την μάστιγα του λαϊκισμού και του εθνικισμού ,και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος να στηρίξουμε με την ψήφο μας τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην δημιουργία μιας αλληλέγγυας Ευρώπης. Είναι ζωτικής σημασίας το υγιές μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών εντός μιας υγιούς  ευρωπαϊκής ένωσης και αυτό είναι το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ .

Η πολιτική περιδίνηση των Βρεττανών, οι επιθέσεις κατά του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία με τον Όρμπαν ,ο αντιευρωπαϊσμός του Σαλβίνι σηματοδοτούν τον αντίθετο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μια προοδευτική και αλληλέγγυα ευρωπαϊκή ένωση.

Η αποχή του 40% των προηγούμενων ευρωεκλογών  απαξιώνει τους θεσμούς της Ε.Ε στην οποία κατοικοεδρεύουμε .Είναι μια εντελώς λάθος πολιτική απόφαση να απέχουμε από την σημαντική εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Έ χουμε την ΕΥΘΥΝΗ να συμμετέχουμε ,να σταματήσουμε την επέλαση του λαϊκισμού με την ψήφο μας.

Η Κατερίνα Γαργάλα –Μάγγου                                                                                είναι Υποψήφια Ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Ευθύνης

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  / ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ .