ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ …ΕΡΧΟΝΤΑΙ …ΘΕΣΣΑΛΙΑ | δυναμική και ολοκληρωμένη η παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση Grecka Panorama |

To πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε με την έκθεση Grecka Panorama στην Πολωνία, που διοργανώθηκε από την 1 έως τις 4 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. Η έκθεση που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα Πολωνοί και Έλληνες παράγοντες, να μιλούν για μία από τις πλέον δυναμικές και ολοκληρωμένες παρουσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη χώρα μας στην Πολωνική πρωτεύουσα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η εταιρεία North Events ήταν η έκθεση Grecka Panorama και το Greek Food Show, που έλαβαν χώρα στον εκθεσιακό χώρο του επιβλητικού Σταδίου της Βαρσοβίας PGE Narodowy, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Περιφέρειες, Δήμοι, tour operators, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, συνολικά 120 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρόν και έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της τουριστικής Ελλάδας στο πολωνικό κοινό. Πάνω από 7.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, ενημερώθηκαν για προορισμούς και υπηρεσίες, έκλεισαν πακέτα διακοπών, διασκέδασαν και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευθούν αλλά και να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα.

Πάνω από 40 εταιρείες και παραγωγοί ελληνικών προϊόντων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμμετείχαν στο Greek Food Show, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή «όαση» ελληνικής γαστρονομίας, που συνοδεύθηκε από επιδείξεις μαγειρικής παραδοσιακών συνταγών, γευσιγνωσία και οινογνωσία εκλεκτών ελληνικών κρασιών.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σημαντικός όγκος κρατήσεων και πωλήσεων προϊόντων, ενώ ελληνικοί τουριστικοί όμιλοι ανέφεραν ότι έκλεισαν σημαντικές νέες συμφωνίες για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Τα ελληνικά προϊόντα στην πολωνική αγορά είχαν την τιμητική τους.
Περισσότερες από 600 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων παραγωγών με buyers από πολλές περιοχές της Πολωνίας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της b2b εκδήλωσης επαγγελματικών συναντήσεων, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Marriott, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του Forum, στο οποίο συμμετείχαν 85 στελέχη Πολωνικών και Ελληνικών επιχειρήσεων και προορισμών, παρουσιάστηκαν τα βασικά μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά της κίνησης από την Πολωνική αγορά, έγιναν στοχευμένες παρουσιάσεις από την Marketing Greece – για το brand της Ελλάδας – και προορισμών.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού κ. Παιδής Αθανάσιος και το στέλεχος κα. Γκέτσιου Κατερίνα, που παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από πλευράς επιχειρηματιών στην έκθεση Grecka Panorama στην Βαρσοβία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ενώσεων ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων της Θεσσαλίας καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου:
Ηλίας Ευσταθίου Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πανλαρισαϊκής Καταλυμάτων
Μητσόπουλος Αθανάσιος Πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων Λάρισας
Πολύζος Γεώργιος Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Λάρισας
Βουλιώτης Θεοφάνης Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου
Ζαφείρης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Κοινότητας Αιγάνης
Μανίκας Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου
Μανίκας Δημήτριος, Ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος “PENSION MANIKAS”
Μπεινάς Αντώνης, Toυριστικός πράκτορας
Ζαφείρη Ιωάννα, Ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρισης «VILLA YIANNA”
Εταιρεία “DEDASAILING” Ενοικιάσεις Ιστιοπλοικών Σκάφων, Ιδιοικτησίας Κ.Χριστοδούλου Δημητρίου.