Οι πλωτές έγιναν… Ξαπλωτές – Η διατήρησή τους στην παραλία ίσως φτάσει έως και το Μάρτιο

του Νίκου Τζούμα – Συντάκτη του Skiathoslife.gr

Όσοι είδατε τον εντυπωσιακό τρόπο τοποθέτησης των πλωτών στην Παραλία της Σκιάθου, άλλο τόσο ίσως να εντυπωσιαστείτε όταν θα μάθετε ότι οι πλωτές που προσφέρουν εικόνα απείρου κάλους και μάλιστα στην παραλία δεν θα απομακρυνθούν σύντομα.

Από ότι ενημερωθήκαμε (και μακάρι να κάνουμε λάθος) οι πλωτές ανέβηκαν στη στεριά γιατί κινδύνευαν λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων να υποστούν ζημιές ακόμα και κάποιες να σπάσουν. Είναι λένε ποιος επίφοβο αυτό να γίνει όταν επάνω τους δεν δένουν τα ιστιοπλοϊκά όπως το Καλοκαίρι και φυσικά ένας δεύτερος λόγος είναι αυτός της συντήρησης.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα πως η όλη διαδικασία έχει ένα μεγάλο κόστος, όλα όμως έχουν ένα κόστος. Η επικινδυνότητα που προσφέρουν όταν γύρω και πάνω από αυτά παίζουν παιδιά, αφού οι πλωτές βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το συγκρότημα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.  Βέβαια δεν υπάρχει πιο μεγάλο κόστος από την καλαισθησία (που τελευταία είναι η αλήθεια πως στο νησί την έχουμε ξεχάσει – Δήμος και Ιδιώτες-) η οποία αισθητικά διαλύει τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ας μην ξεχνάμε πως το νησί πρέπει να διατηρείτε καθαρό αλλά και καλαίσθητα άψογο ακόμα και τη Χειμερινή περίοδο που είναι η κατάλληλη ευκαιρία να χαρούν το νησί οι Σκιαθίτες αλλά και γενικότερα οι μόνιμοι κάτοικοι, που δεν είναι Έλληνες.

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι υπό σκέψη να εκμεταλλευτούμε τις πλωτές και να τις στολίσουμε τα Χριστούγεννα ή να τοποθετήσουμε εκεί επάνω το φωτεινό καραβάκι… θα είναι καλαίσθητα μια μοναδική ευκαιρία να ικανοποιήσουμε την πιο τρελή μας φαντασίωση…

Επειδή όμως λογικά δεν έχουν περάσει τα συγκεκριμένα φανταστικά ή μη επιχειρήματα από το μυαλό των υπευθύνων που από ότι γνωρίζω είναι το Λιμενικό Ταμείο είναι καλά να γνωρίζουμε αν τελικά οι πλωτές θα απομακρυνθούν ή όχι.

Αν δηλαδή θα επαληθευτούν οι “κακές γλώσσες” ή αν τελικά όλα αυτά δεν ισχύουν και οι πλωτές θα απομακρυνθούν.