Οι μικροί οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κατέφτασαν στη Σκιάθο για νέες περιπέτειες! Παιδιά και κατασκηνωτές θα παραθερίζουν στο camping του Ασέληνου και για δέκα ημέρες βιώνουν την ομορφιά της φύσης μέσω του Οδηγικού Παιδαγωγικού προγράμματος.  Η αρχηγός τη κατασκήνωσης από το τμήμα Χαλανδρίου, Ιωάννα Παναγιωτίδη, μας μίλησε για τις δράσεις του σώματος, που επικεντρώνεται κυρίως στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, τη ζωή στη φύση και την κοινωνική προσφορά.

«Περνάμε το χρόνο μας πολύ δημιουργικά, με εργασίες και παιχνίδια, κατασκηνώσεις, πεζοπορίες, κατασκευές. Τα παιδιά το βλέπουν σαν διακοπές! Στόχος μας είναι να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να κάνουνε φιλίες. Στην κατασκήνωση μας φέτος  συμμετέχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα, από Μέτσοβο, Μέγαρα, Ιστιαία, Ελευσίνα, Πειραιά, Χαλάνδρι και φυσικά από Σκιάθο!»

Όσο για την εμπειρία τους στο νησί, οι μικροί μας εξερευνητές φαίνονται πολύ ενθουσιασμένοι!

«Η Σκιάθος είναι ένα καινούργιο μέρος για τα περισσότερα παιδιά και την ανακαλύπτουν μέσα από μικρές περιπέτειες. Κατασκηνώσαμε στη θάλασσα, κολυμπήσαμε, περπατήσαμε τα μονοπάτια στα βουνά, τραγουδήσαμε στη φύση, επισκεφτήκαμε το χωρίο. Σήμερα κάναμε πεζοπορία έως το κάστρο!»

Η ομάδα έφτασε στην καντίνα της Ράνιας, πάνω από το κάστρο όπου φάγανε και ξεκουραστήκανε στο εκκλησάκι του Άη Γιάννη.

«Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Κανταράκια για την βοήθεια του στην κατασκήνωση. Οι δράσεις μας έχουνε μια ιστορία που τις ακολουθεί και στην οποία βασιζόμαστε. Μέσα από την εμπειρία αυτή θέλουμε οι μικροί οδηγοί να ζήσουν σε ένα φυσικό περιβάλλον και να νιώσουν στην πραγματικότητα παιδιά.», ολοκληρώνει η αρχηγός, Ι. Παναγιωτίδη.