Από την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 80ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού « Ο Ευκλείδης», για μαθητές της Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 9ου Τοπικού Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης για την Α΄ Γυμνασίου».
Στον 80ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό « Ο Ευκλείδης» συμμετείχαν 79 μαθητές και μαθήτριες του Ν. Μαγνησίας που είχαν προκριθεί στην Α΄ φάση του διαγωνισμού «Ο Θαλής» και από αυτούς
διακρίθηκαν 9 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην Γ΄ φάση του διαγωνισμού στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη από 09.00 – 12.00 π.μ. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κτίριο Διοίκησης, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (είσοδος από Κατεχάκη)και ώρα 11.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ». Όσοι επιτυχώς διακριθούν και στην τρίτη φάση θα συμμετάσχουν στη συνέχεια στον προκριματικό διαγωνισμό όπου θα επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην Βαλκανική και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Στη δεύτερη και καταληκτική φάση του 9ου Τοπικού Διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης για την Α΄Γυμνασίου» συμμετείχαν 88 μαθητές και μαθήτριες του Ν. Μαγνησίας οι οποίοι είχαν προκριθεί στην Α΄ φάση του διαγωνισμού «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου» και από αυτούς διακρίθηκαν 59 μαθητές.
Η Τελετή Απονομής των Βραβείων για όλους τους επιτυχόντες και της 1ης φάσης «ΘΑΛΗΣ» και της 2ης φάσης «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και για όλες τις τάξεις (και της Α΄ Γυμνασίου) θα γίνει την
Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» (Κτίριο Παπαστράτου, Αργοναυτών-Φιλελλήνων).

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. συγχαίρει τους διακριθέντες μαθητές/μαθήτριες, τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους, για την επιτυχία τους αυτή. Οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν καταγράφονται στους επισυναπτόμενους πίνακες.

Εννιά μαθητές από τη Μαγνησία διακρίθηκαν στον 80ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό « Ο Ευκλείδης»,

Β’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΡΑΣΒΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Β’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΣΤΑΘΑΡΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Γ’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Γ’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΜΗΛΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Γ’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Γ’ ΓΥΜ/ΣΙΟΥ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΣΒΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΜΑΝΕΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Από τις Β. Σποράδες οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου» 

1.Τέγου Νικολέτα Γυμνάσιο Σκοπέλου
2. Λεμονή Μαρία-Ρηγίνα Γυμνάσιο Σκοπέλου