Το τραγελαφικό γεγονός 15 μέρες πριν το Πάσχα η δημοτική αρχή να αποφασίζει να δαπανήσει το αστείο ποσό των 2200 ευρώ για την προβολή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως οι άνθρωποί της ποτέ δεν πίστεψαν στον εσωτερικό τουρισμό κι ας αφορά την επιβίωση δεκάδων κατοίκων που διαθέτουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάθε μορφής μικρές επιχειρήσεις.
Ξεχνούν πως ο εσωτερικός τουρισμός είναι αυτός που στήριξε παραδοσιακά το νησί, πως απαιτεί μικρότερο κόστος προβολής, πως διαθέτουμε μια σειρά από πλεονεκτήματα που αφορούν τους Έλληνες όπως η θρησκευτική και η πολιτιστική μας κληρονομιά που μπορούν να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.
Γενικότερα, ως πότε η Σκιάθος μόνο θα σώζεται ως τουριστικός τόπος, χάρη στις ακτές, το πράσινο και φυσικά το αεροδρόμιο; ‘Επειδή ”υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια’, καλό είναι να έχουμε στο νου μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα!
Με τη δικαιολογία της κρίσης, χάσαμε τη μεσαία τάξη των Ελλήνων τουριστών κι ας κάνουν πολλοί διακοπές σε άλλα μέρη. Αδιαφορήσαμε για το πώς θα τους προσεγγίσουμε, για το πώς θα έρθουν μ’ αυτές τις συγκοινωνίες, για το τι θα δουν. Αφήσαμε να αιωρείται πάνω απ’ το νησί η ρετσινιά πως είμαστε ακριβός προορισμός και κάτι σαν τη Μύκονο του βορρά, κατάλληλος μόνο για να ξεδίνει η πιτσιρικαρία.
Ακόμα, ουδείς ασχολείται σοβαρά με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός, ο περιηγητικός, ο μαθητικός, ο πολιτιστικός, ο οικολογικός, ο κοινωνικός κλπ.
Και κάτι τελευταίο που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν όσοι χαράσσουν την όποια τουριστική προβολή, είτε απευθύνονται στο Καρπενήσι είτε στην ιταλική αγορά:
“Η ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΩΝ”!