Κάτι εντελώς διαφορετικό μας επιφυλάσσει ο δήμος για τα φετινά Χριστούγεννα. Κάτι δικό μας, Σκιαθίτικο, Ελληνικό, αυθεντικό, πρωτότυπο και πρότυπο, βγαλμένο μέσα απ’ την παράδοσή μας, δηλαδή από τις ίδιες μας τις ρίζες και πασπαλισμένο απ’ τη μοναδική χρυσόσκονη του κυρ- Αλέξανδρου, του κατ’ εξοχήν ποιητή των Χριστουγέννων.
Εκεί, στην προς το παρόν κλειστή για τους φωτορεπόρτερ αίθουσα εκδηλώσεων του Μπούρτζι καθώς όλα θα αποκαλυφθούν στην τελετή έναρξης, έχει στηθεί το στρατηγείο των φετινών γιορτών και το εργαστήρι του διακόσμου της πόλης με πρωτομαστόρισσα την μετρ του είδους, λαϊκή ζωγράφο Δέσποινα Μιτζέλου, όπου κάθε μέρα και για ατέλειωτες ώρες εδώ κι ένα μήνα καταθέτει το ταλέντο και την ψυχή της.
Και πράγματι συντελούνται θαύματα αφού περισσεύει το μεράκι, η αγάπη και το κέφι. Την πλαισιώνουν πρόθυμες εθελόντριες κι ο Δήμαρχος που προΐσταται της όμορφης προσπάθειας, φρόντισε ήδη να καλέσει τους φορείς του νησιού και τα σχολεία για να συμπράξουν με τις δράσεις τους στο ζωντάνεμα της χειμερινής Σκιάθου με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων και με πρώτο στόχο να διασκεδάσουν μα και να μάθουν τα παιδιά.
Έτσι προέκυψε, με τη συνδρομή και του Αντώνη Μιτζέλου, ένα πρόγραμμα 30 εκδηλώσεων σε μια παραμυθένια Σκιάθο την οποία αξίζει να δουν όσο θέλουν να βιώσουν γνήσια ελληνικά Χριστούγεννα. Όλο αυτό το εγχείρημα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια διαφορετική Σκιάθο αντάξια της πολιτιστικής της κληρονομιάς κι ακόμα, να δείξει πως μπορεί η Ελλάδα να ξαναβρεί το νήμα που την ενώνει με την παράδοσή της, είμαι σίγουρος πως θα αγκαλιαστεί τουλάχιστον απ’ τους Απανταχού Σκιαθίτες που αν μη τι άλλο, θα νοιώσουν περηφάνια για τον τόπο τους.