Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας [ skiathoslife.gr ]

Ανοίγει τα χαρτιά του με δηλώσεις του στη «Θ» ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας και σύμφωνα με όσα δηλώνει, στο νησί υπάρχουν επενδυτές με ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν καταπατήσει δημοτικές εκτάσεις και όλους τους πολεοδομικούς νόμους, απαγορεύοντας την πρόσβαση πολιτών σε παραλίες. Τα εξώδικα πέφτουν «βροχή» και ο δήμαρχος δήλωσε πως έχει δώσει ήδη εντολή να κατεδαφιστεί κάθε αυθαιρεσία και να αποδοθούν στον Δήμο οι εκτάσεις του.

«Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς, για όσα συμβαίνουν. Το νησί και οι παραλίες του ανήκουν μόνο στους πολίτες. Εδώ, επικρατεί ο απόλυτος σουρεαλισμός. Τους ζητάμε να απελευθερώσουν τους χώρους και μας απαντούν με εξώδικα στις επιστολές μας, για να μας δηλώσουν πως έπρεπε να δούμε θετικά το γεγονός ότι καταπάτησαν τους χώρους, γιατί δήθεν τους αξιοποίησαν… προς όφελός τους», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η μεγάλη σύγκρουση του Δήμου αφορά ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες που κατ’ επανάληψη έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στον ιδιοκτήτη έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η έκταση του παλιού Ξενία για 99 χρόνια έναντι αντιτίμου και αγοράστηκε από τον ίδιο και η όμορη έκταση από την οικογένεια Γουλανδρή, 110 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 60, που φτάνουν μέχρι τη «Μικρή Μπανάνα» είναι δασικά και ανήκουν στον Δήμο. Το ΤΑΙΠΕΔ επίσης παραχώρησε με αντίτιμο και παρακείμενη έκταση μέσα από το Ειδικό Σχέδιο Ακινήτων του Δημοσίου. Το σχέδιο με βάση τη Νομοθεσία επέβαλλε δίκτυο πεζοδρόμων ελεύθερων σε χρήση από πολίτες με ευθύνη του ιδιοκτήτη. Επίσης σε αυτή την έκταση συμπεριλαμβάνονται και 15 στρέμματα του Δήμου που καταλήγουν στις Κουκουναριές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτά τα 15 στρέμματα περιφράχθηκαν, έγινε γήπεδο τένις και τοποθετήθηκαν μπάρες εισόδου που ελέγχονται από το ξενοδοχείο. Η είσοδος επί της ουσίας είναι απαγορευτική.

«Στείλαμε εξώδικο και μας απάντησε πως έπραξε ακριβώς όπως ο δήμος, τοποθετεί και βάζει μπάρες στους πεζοδρόμους για να ελέγχει την κυκλοφορία. Εξισώθηκε ο ιδιώτης με τον Δήμο και κάνει τον ιδιοκτήτη στις δημοτικές εκτάσεις. Ανήκουστο. Στο μεταξύ, με βάση τη Νομοθεσία θα πρέπει από την αγορά των στρεμμάτων της οικογένειας Γουλανδρή, να παραχωρηθούν 13 στρέμματα κοινόχρηστοι χώροι, πράγμα που βεβαίως δεν έγινε και μας απάντησε πως θα προσφύγει δικαστικά για να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα. Έχω απευθυνθεί και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο μας έχει δικαιώσει, ενώ έχω δώσει εντολή να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Οι χώροι που παράνομα έχουν καταληφθεί θα αποδοθούν στον Δήμο με κάθε τρόπο και άμεσα», κατέληξε.

Πηγή : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ