ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΛΟΣ – Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟ AQUA JEWEL

Στη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων αναμένεται να πλεύσει από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017 το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της εταιρίας Alpha Ferries.

Το πολυτελές πλοίο υλοποιεί την προβλεπόμενη ετήσια ακινησία των 105 ημερών από την 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αρχίσει την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των δρομολογίων του από τα μέσα Φεβρουαρίου και για όλη τη διάρκεια του δρομολογιακού έτους του 2017, ενώ το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων θα ανοίξει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

aqua-jewelΠρόκειται για το τρίτο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο που προστίθεται στη συγκεκριμένη γραμμή και στόχος της πλοιοκτήτριας εταιρίας είναι η καθημερινή εξυπηρέτηση ων νησιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το πλοίο Aqua Jewel, που μεταφράζεται στα Ελληνικά ως «κόσμημα του νερού», ναυπηγήθηκε το 2002, έχει μήκος 108 μ. και πλάτος 16,60 μ., η μέγιστη ταχύτητά του φθάνει στα 19 ναυτικά μίλια και έχει μεταφορική ικανότητα 1600 επιβατών και 180 Ι.Χ. αυτοκινήτων (φορτηγά αυτοκίνητα σε αναλογία με τα Ι.Χ. που μεταφέρει).

Το πλοίο διαθέτει ασανσέρ επιβατών, κυλιόμενες σκάλες, παιδότοπο, αναρρωτήριο, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης ΑμεΑ, ενώ διαθέτει δύο deck σαλόνια, τρία μπαρ, αίθουσα VIP και εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.

Το γνωστό από την πολύχρονη παρουσία του στις Κυκλάδες πλοίο, αλλάζει πλεύση και καταπλέει στη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών των Σποράδων και του Βόλου.

Θέση της πλοιοκτήτριας εταιρίας είναι ότι «το Aqua Jewel λόγω των χαρακτηριστικών του θα αναβαθμίσει τη γραμμή και θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με προορισμό τις Σποράδες», δεδομένου ότι θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ (ΕΦ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ)