Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα, ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Έργων ΤΠΒΕ κ. Νουσηκύρου και ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Μαγνησίας κ. Πατσογιάννης, με κύριο θέμα συζήτησης το έργο αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Νομός Μαγνησίας θα απολαμβάνει πολύ γρήγορο internet, μετά την αδειοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας των έργων στους οικισμούς, Αλμυρού, Αλοννήσου, Αγριάς, Ν. Αγχιάλου, Παγασών, Λεχωνίων, Αγίου Δημητρίου, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Αφήσσου, Καλών Νερών, Μηλιών, Βελεστίνου, Σκιάθου, Κουκουναριές, Σκοπέλου, Γλώσσας.

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων, για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενη τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών, για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου.

Ήδη θα πρέπει να τονιστεί πως η μελέτη για την κατασκευή του νέου δικτύου οπτικών ινών έχει εγκριθεί και μετά το Πάσχα θα αρχίσει η κατασκευή του