Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ξεκίνημα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκιάθου δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας

Το Κέντρο Κοινότητας Σκιάθου είναι μια δομή του Δήμου, από όπου ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας ΕΣΠΑ 2014-2020. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σκιάθου αν και η χρηματοδότηση είχε ολοκληρωθεί ζήτησε προσωπικά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να εντάξει εκ νέου την Σκιάθου στο πρόγραμμα του Κέντρου Κοινότητας αφού μαζί με την Ζαγορά ήταν ο μόνος Δήμος στη Θεσσαλία που δεν είχε αντίστοιχη δομή

Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι :

Α. Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών, για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) κ.α., τα αναπηρικά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ) τόσο για την ορθή συμπλήρωση αιτήσεων όσο και για την συλλογή των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, όπως Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές ΑμεΑ, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, ΟΑΕΔ κ.α.

Ήταν έργο που το περιμέναμε χρόνια δήλωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας κα Ματούλα Χονδρονικολή

Γ. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων όπως : Παροχή συμβουλευτικής,  ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Απευθύνεται σε όλους του πολίτες του νησιού που θέλουν να κάνουν χρήση των παροχών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας. Ειδικότερα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως : Άνεργοι, Παιδιά, Μετανάστες, ΑΜΕΑ, Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και Δικαιούχοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Η κα Ντούσκου Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργός / Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας
Η κα Αναστασία Μουτζούρη, Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκιάθου λειτουργεί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα από τις 8:00 π.μ. – 16:00 μ.μ , τηλέφωνο επικοινωνίας 2427029681, e-mail: kentrokoinotitas@n-skiathos.gr .

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκιάθου στελεχώνεται από τις Ντούσκου Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργό/Συντονίστρια και την Μουτζούρη Αναστασία, Ψυχολόγο και εδρεύει στο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας που βρίσκεται στην περιοχή Ψαράδικα, Παλιό Λιμάνι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα ακολουθήσει στην εκπομπή τα ΕΝ ΝΙΚΟ με το Νίκο Τζούμα την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 20:00