Ξεκινάει από 1η Μαρτίου το σύστημα υπόγειας διαχείρισης απορριμάτων στη Σκιάθο

Στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Σκιάθου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου υιοθέτησαν ένα καινοτόμο σύστημα υπόγειων κάδων. Προς τούτο ένα απορριμματοφόρο του Δήμου εφοδιάστηκε με ένα ειδικό μηχανισμό γερανού. Σε πρώτη φάση, συνολικά 5 υπόγειοι κάδοι (χωρ. 3000lt έκαστος) έχουν εγκατασταθεί σε “νησίδες” στα παρακάτω σημεία:

– Παλιο Λιμάνι  (Ψαράδικα)

– Οδος Παπαδιαμάντη (Παραπλεύρως του Σχολείου)

Η “υπογειοποίηση” της αποθήκευσης των απορριμμάτων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών. Οι υπόγειοι κάδοι θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Μαρτίου 2017, έως τότε για την απόθεση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί 4τροχοι κάδοι οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Κατόπιν, για τα κοινά-οικιακά απορρίμματα θα χρησιμοποιούνται οι υπόγειοι κάδοι με την “καφέ” σήμανση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 24273-50103 κ. Βασίλης Ταμπάκης)

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι η εταιρεία «Aqua Ferries» και το κεντρικό της πρακτορείο στο νησί, «Mathinos Τravel» που παρείχαν τη δωρεάν μεταφορά του απορριματοφόρου από Βόλο προς Σκιάθο με το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα».

Κλικάρετε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση