Η εφαρμογή ThalassioParko των μαθητών του Λυκείου Αλοννήσου με αντικείμενο το Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων για συσκευές android είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play.
Η εφαρμογή αποδίδει με απλό τρόπο το σύνθετο καθεστώς του Θαλάσσιου Πάρκου και πληροφορίες για τις παραλίες σε αυτό. Οι πληροφορίες ενημερώνονται συνεχώς χωρίς να απαιτείται να ξανακατέβει η εφαρμογή. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν όλοι στέλνοντας σχετικές φωτογραφίες.
Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία να παρέχει με απλό τρόπο το σύνθετο καθεστώς του Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων. Το Θαλάσσιο Πάρκο οριοθετείται και χωρίζεται σε συνολικά 13 ζώνες. Σε κάθε μια από αυτές ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί ως προς την προσέγγιση, παραμονή, αλιεία κ.α. Αυτό καθιστά δύσκολο σε οποιονδήποτε να γνωρίζει ακριβώς τους περιορισμούς που ισχύουν. Περιορισμοί που η παραβίασή τους επισύρει πρόστιμα από τους αρμόδιους φορείς.

Η εφαρμογή συνδέεται με χάρτη στον οποίο έχουν αποτυπωθεί όλες οι πληροφορίες για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο Θαλάσσιο Πάρκο όπως τα όριά του, οι ζώνες που χωρίζεται, οι περιορισμοί πρόσβασης, ψαρέματος, καταδύσεων, ψαροντούφεκου κ.α.

Στον χάρτη έχουν προστεθεί πληροφορίες για τις παραλίες της περιοχής του Θαλάσσιου Πάρκου με σύντομη περιγραφή και φωτογραφίες. Επίσης, έχουν αποτυπωθεί τα μονοπάτια που οδηγούν σε δυσπρόσιτες παραλίες.

ΣΥΜΠΤΥΞΗ