Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Σαρωνίδας που ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια, με τις φλόγες να φτάνουν μέχρι την λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς λίγο μακρύτερα βρίσκονται σπίτια και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι λίγο μετά τις 23:15 αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο  Λαγονήσι μέχρι τη λεωφόρο Σαρωνίδας.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά πάνω στην κορυφογραμμή του βουνού, στις περιοχές Σκόρδι και Όλυμπος, αλλά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εκφράζονταν ότι το μέτωπο μπορούσε να περάσει προς την άλλη πλευρά, προς Σαρωνίδα.

Το σημείο που καίγεται είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες κατάσβεσης γίνονται και θα γίνονται όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα από Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, πεζοπόρο τμήμα 55 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 19 υδροφόρες και 4 οχήματα καθώς και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν νυχτώσει, πρόλαβαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία βρίσκονταν κοντά σε σπίτια, τα οποία πλέον δεν απειλούνται, όπως συνέβαινε το απόγευμα. Παρ΄όλα αυτά, καίνε ακόμη μικροεστίες στα μέτωπα αυτά και με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή υπάρχει πάντα ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Όλοι περιμένουν πλέον το πρώτο φως της ημέρας ώστε να μπορέσουν να πετάξουν τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής και με τη συνδρομή τους να αντιμετωπιστεί το μεγάλο μέτωπο.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδια και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

 

www.protothema.gr