«Οι νησιώτες ήδη έχουν αρχίσει να ανησυχούν», είπε ο Ν. Σαντορινιός, αναφερόμενος στις επαφές που έχει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας με τους πολίτες, τόσο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο όσο και για άλλα μέτρα νησιωτικής πολιτικής που είχε ψηφίσει και προωθούσε προς εφαρμογή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις μήνες δεν καταβάλλουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο στους νησιώτες επίτηδες ή από ανικανότητα, το Καλοκαίρι δεν εφάρμοσαν την κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε νησιά ως 100 κατοίκων με κόστος 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά χάρισαν 100 εκατ. ευρώ στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ, στη νησιωτική πολιτική πέρα από ευχές και κορώνες δεν έχουμε δει τίποτα, είπε ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε εκτενώς στην μη καταβολή των προβλεπόμενων για τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου για τους νησιώτες το τελευταίο τρίμηνο, τονίζοντας ότι αυτό δημιουργεί δύο ερωτήματα: «Το κάνει αυτό η κυβέρνηση για να το απαξιώσει; Αν όχι, τα χρήματα υπάρχουν, πρέπει να γίνουν διοικητικές πράξεις για να μεταφερθούν στην ΓΓ Αιγαίου και κατόπιν να αποδοθούν στους δικαιούχους. Μήπως υπάρχει κωλυσιεργία;», για ένα μέτρο που δεν ψήφισαν, όπως θύμισε.

«Οι νησιώτες ήδη έχουν αρχίσει να ανησυχούν», συνέχισε, αναφερόμενος στις επαφές που έχει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας με τους πολίτες, τόσο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο όσο και για άλλα μέτρα νησιωτικής πολιτικής που είχε ψηφίσει και προωθούσε προς εφαρμογή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά άνω των 1.000 κατοίκων, δημοσιονομικού κόστους μόλις 2,5 εκατ. ευρώ. «Χάρισαν 100 εκατ. ευρώ στις περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ … αυτό δεν το έκαναν αποδεκτό. Υπάρχει έλλειμμα στην νησιωτική πολιτική, το μόνο που ακούμε είναι ευχές και κορώνες, αλλά δεν έχουμε δει τίποτα».