ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΣΗΜΕΡΑ | εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό σε ετοιμότητα |

Με χιόνι ξημέρωσε η Σκιάθος το πρωί του Σαββάτου 07/01/2017. Η χιονόπτωση  ξεκίνησε από τις 01:30 τα ξημερώματα, ενώ συνεχίστηκε ακατάπαυστα μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Ήδη όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό βρισκόταν σε ετοιμότητα από τα πρώτα λεπτά που ξεκίνησε η κακοκαιρία και παρεμβαίνουν όπου απαιτείται.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ρίψη θαλασσινού νερού σε όλο το οδικό δίκτυο Σκιάθος – Κουκουναριές ενώ θα συνεχιστεί η ρίψη μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκχιονισμός σε αρκετά σημεία του νησιού, όπως: Καλύβια, περιοχή πλαγιά, Άγιος Κωνσταντίνος, Ασέληνος, Κουκουναριές, Ξάνεμος.

Σήμερα Κυριακή, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος κάλεσε σε σύσκεψη στο γραφείο του τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν τυχόν περαιτέρω προβλήματα, καθώς θα υπάρχει διαρκής και άμεση επικοινωνία του Δήμου Σκιάθου με το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου για ότι χρειαστεί.

Ακόμα, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του πάγου που έχει δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του νησιού, ο Δήμαρχος Σκιάθου ύστερα και από επικοινωνία που είχε με την Περιφέρεια, αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 09/01/2017.

Παρακαλούνται οι Δημότες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.