Νέο 5άστερο ξενοδοχείο 212 κλινών με τελεφερίκ στη Σκιάθο ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Φωτογραφία Αρχείου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου δυναμικότητας 212 κλινών, κατηγορίας  5 αστέρων, ιδιοκτησίας της EVRENI A.E. σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση ≪Καλαμάκι≫, του Δήμου Σκιάθου.

Ο χώρος εγκατάστασης της ξενοδοχειακής μονάδας είναι παραθαλάσσιος, σε γήπεδο εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού.  Βρίσκεται νοτιοδυτικά του οικισμού της Καναπίτσας και νοτιοανατολικά του οικισμού Κολιού.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα κατασκευαστεί σε γήπεδο επιφάνειας συνολικού εμβαδού 49.678,75 τ.μ. Από το σύνολο της επιφανείας, τα 1.655,84 τ.μ. είναι η δεκάμετρη ζώνη της παραλίας και η επιφάνεια αυτή θα αποδοθεί σε κοινή χρήση όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Από την υπόλοιπη έκταση των 48.022,91 τ.μ., η έκταση των 27.772,32 τ.μ. είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση. Η προς οικοδόμηση έκταση, που δεν αποτελεί δασική έκταση είναι 20.250,59 τ.μ.

Τα κτίρια που χωροθετούνται μέσα στο γήπεδο διακρίνονται σε μεμονωμένα κτίσματα και σε σύνολα κτισμάτων.

Το κεντρικό κτίριο έχει επιφάνειας κάλυψης 903,56 τ.μ. και επιφάνειας δόμησης 1.038,92 τ.μ., ενώ οι υπόλοιπες επιφάνειες είναι είτε βοηθητικοί χώροι είτε χώροι spa είτε και υπαίθριοι ή ημιυπαίθριοι χώροι στους οποίους έχει επεκταθεί η κύρια χρήση πχ υπαίθριο η ημιυπαίθριο εστιατόριο, bar ακόμα και καθιστικά.

Η διαμόρφωση του Περιβάλλοντα χώρου χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη δικτύου πεζοδρόμων με πύκνωση εκεί όπου υπάρχουν δραστηριότητες. Ο αποκλεισμός της κίνησης των αυτοκινήτων δημιούργησε την ανάγκη του δικτύου των πεζοδρόμων που σε συνδυασμό με τα σκαλοπάτια μπορεί ο κάθε ένας να φτάσει εκεί όπου θέλει να φτάσει. Οι πεζόδρομοι ξεκινούν από το κεντρικό κτίριο και κατευθύνονται σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Η βοήθεια του τελεφερίκ διευκολύνει τις κινήσεις . Η ύπαρξη των πέντε στάσεων στα βασικά σημεία εξυπηρετούν απόλυτα τους πελάτες της εγκατάστασης.