Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά νησιά της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, με την εφαρμογή του σχετικού μέτρου να ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχα μέτρα υιοθέτησε και η Ουαλία, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.

Στο μεταξύ όπως είπε ο Πρωθυπουργός πριν λίγο στη Βουλή η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται πρωτίστως στην εσωτερική χαλάρωση. Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με πολύ μελέτη, είπε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από 1η Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου έγιναν στα σύνορα 451.000 τεστ και εντοπίστηκαν κάτι παραπάνω από 900 κρούσματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός «κατανάλωσε» τον μεγαλύτερο αριθμό από τα περίπου 14.000 τεστ που κατά μέσο όρο γίνονταν στη χώρα.