Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΣ, για την ολιστική διαχείριση αστικών υδάτων και λυμάτων μέχρι το 2020

Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Βιολέττας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή κ. Σαρρή, όπου υπογράφτηκε το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα WATER4CITIES (Holistic Surface Water and Groundwater Management for Sustainable Cities) στο οποίο και συμμετέχει η ΔΕΥΑΣ. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ολιστική διαχείριση αστικών λυμάτων και υδάτων και στην αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης μας.

Η εκδήλωση εκκίνησης πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών και στα γραφεία προγραμμάτων της COMMISSION, με την παρουσία της επικεφαλής προγραμμάτων κυρίας Lili Deyanova Nova-Stanojevic, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτός από τους κυρίους Βιολέττα και Σαρρή που εκπροσώπησαν την ΔΕΥΑΣ, συμμετείχαν οι Marko Grobelink, Regina Gruden, Robert Jones, Kristina Klemen, Chrysi Laspidou, Stelios Pantelopoulos, Petra Pergar, Stamatia Rizou, Cornelia Thomas, Nizar Zorba, Ying Weng, Clare Williams. Μέσω σύνδεσης Skype συμμετείχε ο Dr. Sambit Sahu, manager του κέντρου ερευνών IBM-T.J.Watchon Research Center, καθηγητής του Πανεπιστημίου COLUMBIA (USA) και προσωπικός φίλος του κ. Βιολέττα που γνωρίσαμε πέρυσι το καλοκαίρι όταν επισκέφτηκε τη Σκιάθο για το συνέδριο της ΔΕΥΑΣ.

Η ΔΕΥΑΣ είναι η μοναδική επιχείρηση ύδρευσης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα, ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα θα εργαστούν με επίκεντρο τα δίκτυα της Σκιάθου. Αναλυτικά οι συμμετέχοντες: DEYASk (Greece), IINSITUT JOSEF STEFAN-JSI (Slovenia), LJUBLIANSKI URBANISTCNI ZAVOD-LUZ (Slovenia), SINGULAR LOGIC (Greece), i-QUADRAT (Spain), UNIVERSITY of THESSALY-UTH (Greece), BANGOR UNIVERSITY-BU (United Kingdom) και ως εξωτερικός εταίρος εκτός ΕΕ, το Κέντρο Ερευνών Thomas J. Watson-IBM Research Center (USA).

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΕΥΑΣ. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της ΔΕΥΑΣ που πραγματικά αποτελεί πλέον υπόδειγμα λειτουργίας και εξέλιξης προς την κατεύθυνση της λύσης του σημαντικότερου προβλήματος που απασχολεί τον τόπο μας, αυτό του νερού και της αποχέτευσης.